Fytotherapie

Fytotherapie

Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde die de mens ooit heeft gebruikt. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren die steeds krachtiger worden, maar steeds minder rekening houden met ons evenwicht.

De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en actieve oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënten, artsen en apothekers.

Het actieve principe is de stof die in de plant de gezochte eigenschappen bezit.

Goed doen zonder slecht te doen. Naast hun werking die ondertussen duidelijk werd aangetoond, bieden de planten het gigantische voordeel dat ze in alle zachtheid inwerken, met een minimum aan negatieve effecten. Deze eigenschap van de fytotherapie bezorgt haar een bijzonder belangrijke plaats in de behandeling van tal van vaak voorkomende aandoeningen.

Volwaardige geneeswijze

De betekenis van het woord is plantentherapie. Deze therapie behoort tot de zogenaamde alternatieve geneeswijzen.

Apotheek Thielen heeft hierover een andere zienswijze daar er vele originele medicatie is die louter uit plantaardige ingrediënten bestaat.

Deze therapie is dus een volwaardige geneeswijze op voorwaarde dat de dosering en selectie van actieve bestanddelen in dit type “voedingssupplement” van voldoende kwaliteit is.

Op dit terrein geldt de expertise van de apotheker die met betrouwbare bedrijven kan samenwerken.

De selectie van deze bedrijven gebeurt op basis van de wetenschappelijke benadering van hun supplementen en hun geneeskrachtige capaciteit.

Ontdek hier onze Kwaliteitsmerken voor een Perfecte Verzorging: